Obični gužnjaci se prodaju individualno i koriste se primarno za jetrene kobasice i braunschweiger.
Šivani gužnjaci se proizvode u dvoslojnoj i jednoslojnoj varijanti. Te varijante se dobivaju šivanjem dva ili više komada običnih svinjskih kesa manjih veličina zajedno.
Da bi se zadržao veći, više jednoličan gotovi proizvod, ova crijeva se rade po specijalnim narudžbama i mogu se kupiti u gotovo svakom obliku i veličini koje odgovaraju potrebama korisnika. Većina proizvoda se koristi isključivo za jetrene kobasice, braunschweiger, genoa ili thuriger, summer sausage i cervelats.
KALIBAR/VELIČINA |
DUŽINA (cm) |
KAPACITET PUNJENJA |
PROIZVOD |
50-55 mm |
50 mm |
600-700 g |
Braunschweiger |
55-60 mm |
50 mm |
800-900 g |
Braunschweiger |
60-65 mm |
50 mm |
1000-1100 g |
Braunschweiger |
65-70 mm |
55 mm |
1200-1300 g |
Braunschweiger |
70-80 mm |
60 mm |
1500-1800 g |
Braunschweiger |
Svinja manje kilaže - 75 mm |
60 mm |
1800-2200 g |
Jetrena kobasica |
Svinja normalne kilaže – 80mm |
60 mm |
2000-2500 g |
Jetrena kobasica |
Svinja veće kilaže – 90 mm |
60 mm |
2500-3000 g |
Jetrena kobasica |