Indeks Članka

Obični gužnjaci se prodaju individualno i koriste se primarno za jetrene kobasice i braunschweiger.

Šivani gužnjaci se proizvode u dvoslojnoj i jednoslojnoj varijanti. Te varijante se dobivaju šivanjem dva ili više komada običnih svinjskih kesa manjih veličina zajedno.

Da bi se zadržao veći, više jednoličan gotovi proizvod, ova crijeva se rade po specijalnim narudžbama i mogu se kupiti u gotovo svakom obliku i veličini koje odgovaraju potrebama korisnika. Većina proizvoda se koristi isključivo za jetrene kobasice, braunschweiger, genoa ili thuriger, summer sausage i cervelats.

KALIBAR/VELIČINA

DUŽINA (cm)

KAPACITET PUNJENJA

PROIZVOD

50-55 mm

50 mm

600-700 g

Braunschweiger

55-60 mm

50 mm

800-900 g

Braunschweiger

60-65 mm

50 mm

1000-1100 g

Braunschweiger

65-70 mm

55 mm

1200-1300 g

Braunschweiger

70-80 mm

60 mm

1500-1800 g

Braunschweiger

Svinja manje kilaže - 75 mm

60 mm

1800-2200 g

Jetrena kobasica

Svinja normalne kilaže – 80mm

60 mm

2000-2500 g

Jetrena kobasica

Svinja veće kilaže – 90 mm

60 mm

2500-3000 g

Jetrena kobasica

eu4

eu2

operativni program

eu 3

bisnode