Lamelirana (Ljepljena) prirodna crijeva
Lamelirana crijeva se uglavnom koriste za suhe i polusuhe kobasice i također se mogu koristiti i za kuhane delikatesne proizvode. Neke bologna kobasice su proizvedene od ljepljenih crijeva.
Lamelirana crijeva se uglavnom koriste za suhe i polusuhe kobasice i također se mogu koristiti i za kuhane delikatesne proizvode. Neke bologna kobasice su proizvedene od ljepljenih crijeva.
Najviše korišteni dijelovi goveđih crijeva su goveđe kape, goveđa tanka i goveđa ravna crijeva.
Svinjska crijeva se koriste za sviježe, kuhane, suhe ili dimljene kobasice. Chorizo pepperoni, svježe talijanske kobasice, velike hrenovke (frankfurteri),kielbasa, bijela kobasica i pečenice samo su neke od najpopularnijih proizvoda.
Ovčja crijeva su crijeva manjih kalibara najveće kvalitete koja se koriste za najfinije kobasice kao što su: Bockwurst, frankfurteri, longanzia (linguica, nurnberška kobasica i port kobasica).
Varaždin - Podravska ulica 13, 42000 Varaždin, 042/405-541, 099/439-2523
Ivanec - Eugena Kumičića BB, 42240 Ivanec, 099/226-5636 (Gradska tržnica)
Čakovec - Gradska tržnica, 40000 Čakovec, 098/260-498 (Gradska tržnica)
Ludbreg - Kratka 2 42230 Ludbreg, 098/981-1288 (Gradska tržnica)
Vinkovci - Ulica kralja Zvonimira 24, 32100 Vinkovci, 099/439-2524
Osijek - Vinkovačka cesta 26, 31000 Osijek, 099/607-6781