Indeks Članka

Svinjska crijeva se koriste za sviježe, kuhane, suhe ili dimljene kobasice. Chorizo pepperoni, svježe talijanske kobasice, velike hrenovke (frankfurteri),kielbasa, bijela kobasica i pečenice samo su neke od najpopularnijih proizvoda.

Svinjska crijeva prodaju se u buntima i henksima. Jedan henksznači 91 metar.

Također se prodaju u buntima koji se zovu „šorci“. Šorci su dužine od 1 do 2 metra i obično se klasificiraju kao 35 mm +/-. „Zelena težina“ se odnosi na težinu napunjenog ovitka, prije kuhanja ili dimljenja, dužina 91 metar.

Svinjska crijeva u buntima ili henksima:

Promjer KAPACITET/BUNT-ŽELJENA TEŽINA PROIZVOD
30 mm/- 41 kg/- Svinjska kobasica
30-32 mm 41-45 kg Hrenovka, talijanska kobasica
32-35 mm 48-52 kg Svinjska kobasica, pečenica, hrenovka (frankfurter), talijanska kobasica
35-38 mm 52-57 kg Dimljena kobasica, pepperoni, pečenica, talijanska kobasica
38-42 mm 57-61 kg Dimljena kobasica, kielbasa, pepperoni, rope kobasica
42-44 mm 59-64 kg Dimljena kobasica, kielbasa, pepperoni
44 mm/+ 61-68 kg Specijalni proizvodi

eu4

eu2

operativni program

eu 3

bisnode