Svinjska crijeva se koriste za sviježe, kuhane, suhe ili dimljene kobasice. Chorizo pepperoni, svježe talijanske kobasice, velike hrenovke (frankfurteri),kielbasa, bijela kobasica i pečenice samo su neke od najpopularnijih proizvoda.
Svinjska crijeva prodaju se u buntima i henksima. Jedan henksznači 91 metar.
Također se prodaju u buntima koji se zovu „šorci“. Šorci su dužine od 1 do 2 metra i obično se klasificiraju kao 35 mm +/-. „Zelena težina“ se odnosi na težinu napunjenog ovitka, prije kuhanja ili dimljenja, dužina 91 metar.
Svinjska crijeva u buntima ili henksima:
Promjer | KAPACITET/BUNT-ŽELJENA TEŽINA | PROIZVOD |
30 mm/- | 41 kg/- | Svinjska kobasica |
30-32 mm | 41-45 kg | Hrenovka, talijanska kobasica |
32-35 mm | 48-52 kg | Svinjska kobasica, pečenica, hrenovka (frankfurter), talijanska kobasica |
35-38 mm | 52-57 kg | Dimljena kobasica, pepperoni, pečenica, talijanska kobasica |
38-42 mm | 57-61 kg | Dimljena kobasica, kielbasa, pepperoni, rope kobasica |
42-44 mm | 59-64 kg | Dimljena kobasica, kielbasa, pepperoni |
44 mm/+ | 61-68 kg | Specijalni proizvodi |
- Prethodno
- Sljedeće >>